9 persoane de la Primăria Crăciunești, în autoizolare

În cursul zilei de ieri, 9 angajați ai Primăriei Crăciunești au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce au luat contact cu o persoană depistată pozitiv la testul de determinare a infecției cu Coronavirus. În acest moment, potrivit informațiilor primite de la Primăria Crăciunești, cei 8 angajați rămași în activitate reușesc să asigure funcționarea instituției în regim adaptat condițiilor date.

Imediat după sesizarea primită, Instituția Prefectului – Județul Mureș a contactat Direcția de Sănătate Publică Mureș, care a confirmat că în două sate ale comunei Crăciunești (Crăciunești și Budiu Mic) există o creștere a numărului de persoane pozitive Covid-19 și a celor autoizolați la domiciliu. Ancheta epidemiologică DSP Mureș este în curs.

Având în vedere situația din localitate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a stabilit astăzi un plan de acțiune care presupune înăsprirea măsurilor de limitarea a răspândirii infecției cu Covid-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică va monitoriza situația epidemiologică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide.