BULETIN DE PRESĂ – Județul Mureș 6 IANUARIE 2022, ora 13.00

Până astăzi, 6 ianuarie, în județul Mureș au fost confirmate 40.632 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, au fost înregistrate 97 de cazuri noi de coronavirus. Distinct de cazurile noi confirmate, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv în județul Mureș.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, 54 de persoane confirmate pozitiv sunt internate la această dată în județul Mureș.

Până la această dată, 38.643 de persoane s-au vindecat în județul Mureș (DSP Mureș transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul județului Mureș și numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu și declarate vindecate conform legislației în vigoare). În plus față de acestea, 2.569 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 1002 persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 35 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.

Până acum, 1691 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș, potrivit datelor DSP Mureș.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 211 teste RT-PCR și 911 de teste rapide antigenice.

În județul Mureș, 370 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 533 de persoane se află în carantină la domiciliu.

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș