COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, monitorizează atent lucrările de pe șantierul autostrăzii Tîrgu Mureș – Ogra – Câmpia Turzii, astfel încât acestea să se finalizeze cât mai repede, cu cât mai puține obstacole birocratice.

Astfel, Mircea Dușa a avut o întâlnire de lucru cu directorul Filialei teritoriale de îmbunătățiri funciare Mureș – Oltul Superior și al Administrației Bazinale de Apă Mureș, cu care a discutat despre lucrările care cad în sarcina acestor instituții.

Pe traseul autostrăzii, ANIF a demarat deja lucrările de decolmatare a canalelor pe o distanță de aproximativ 110.000 metri liniari pe trei amenajări, Valea Cerghid, Pârâul Sălcud și Cerghid – Izvoarele – Sălcud, iar Administrația Bazinală de Apă Mureș a asigurat suport tehnic pentru decolmatarea a trei subtraversări.

”Există și probleme legate de administrația județeană, iar acestea se referă la lucrările de amenajare pe care trebuie să le realizeze Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și Administrația Bazinală de Apă Mureș. Am discutat cu directorii acestor unități, deja lucrările care se referă la asanarea mlaștinilor din zonă și care sunt executate de ANIF au fost demarate și se vor finaliza în cursul acestui an. De asemenea, Administrația Bazinală de Apă Mureș analizează specificul lucrărilor care intră în competența dânșilor, astfel ca, pe tronsoanele care sunt finalizate, să se finalizeze și lucrările care sunt în responsabilitatea acestor instituții,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Informații suplimentare

Lucrările se derulează pe tot traseul autostrăzii, urmând ca, în perioada imediat următoare, să demareze procedurile pentru recepția lucrărilor finalizate.

Tronsonul de autostradă care leagă orașul Ungheni de Chețani a fost împărțit pe 3 loturi de lucrări, iar lucrările se prezintă după cum urmează:

– Lotul 1, pe porțiunea cuprinsă între Ungheni și Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, este finalizat în proporție de 93%;
– Lotul 2, pe porțiunea cuprinsă între Ogra și Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, este finalizat în proporție de 100%;
– Lotul 3, pe porțiunea între Iernut și Chețani, având o lungime de 17,9 kilometri, este finalizat în proporție de 57,8%.

Porțiunea de autostradă cuprinsă între Chețani și Câmpia Turzii este realizată în proporție de 18,3%, are o lungime de 15,6 kilometri.

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 75% prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), iar restul de 25%, prin bugetul de stat.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș