COMUNICAT DE PRESĂ

În an centenar, comuna Gurghiu a sărbătorit astăzi 770 de ani de la atestarea documentară.

Elevii de la școala generală din localitate și de la Colegiul Silvic Gurghiu au pus în scenă momentul istoric al Unirii, iar printr-un spectacol inedit, sub ”supravegherea” artiștilor locali și a lui Ciprian și Mihaela Istrate.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, s-a adresat în primul rând celor mici, care în aceste zile, mai mult decât oricând, înțeleg și simt semnificația unui pas uriaș pentru națiunea română, realizat acum 100 de ani.

”Trăim în aceste zile momente deosebite. În 1 Decembrie vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, de la actul istoric pe care înaintașii noștri l-au înfăptuit la 1 Decembrie 1918. În întreg județul se organizează ample activități care invocă importanța momentului istoric dar și activități în care îi omagiem pe înaintașii noștri, cei care au făcut ca România să fie astăzi întreagă. Este important ca aceste activități să se organizeze și în școli, pentru că generațiile tinere trebuie să cunoască efortul și jertfa pe care înaintașii noștri au făcut-o ca să trăiască într-o țară liberă, într-o țară unită, într-o Românie Mare. Îi îndemn și pe copii să fie mândri că sunt români și să ducă mesajul acesta de unitate, de patriotism și respect față de țară mai departe și să îl transmită generațiilor viitoare,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș

 

GALERIE FOTO