COMUNICAT DE PRESĂ

„Dumnezeu ne-a dat șansa să fim astăzi martori la acest eveniment istoric al poporului român, Centenarul Marii Uniri.

Suntem privilegiați că trăim astăzi într-o țară întreagă în pace și echilibru.

Mulți români și-au dat viața ca noi, fii și nepoții lor, să trăim acest moment înălțător și ne-au lăsat o țară pe care avem datoria de onoare să o apărăm și să o iubim cu tot sufletul nostru.

Ei, eroi ai neamului românesc, nu au mai reușit să se bucure, dar sunt convins că astăzi ne zâmbesc de undeva de sus și ne îndeamnă să transmitem mai departe moștenirea pe care ne-au lăsat-o prin cea mai grea jertfă de sânge.

Încheiem astăzi un secol românesc glorios, dar frământat. Intrăm în cel de-al doilea secol al României Mari, care nu poate fi decât luminos, și avem toate motivele să fie așa.

Avem tot ce ne-am putut dori vreodată, avem bogății naturale, peisaje de nedescris, o zestre de tradiții infinită și, mai ales, oameni din cei mai deosebiți. Pentru că țara nu înseamnă numai granițe, ci țara înseamnă, în primul rând, oameni.

Vă invit, așadar, să fiți buni români, să duceți cu responsabilitate pe umeri visul strămoșilor noștri și să fiți cei mai buni oriunde vă veți afla, la școală, la serviciu, în familie!

Vă doresc ca următorul secol românesc să vă găsească uniți și liniștiți, convinși că România este pe drumul cel bun!”, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

 

GALERIE FOTO