COMUNICAT DE PRESĂ

Primele două loturi ale Autostrăzii Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii au fost deschise oficial circulației, astăzi,12.12.2018, la ora 15.00.

Secțiunea de autostradă unește porțiunea dintre Ungheni și intersecția cu DN 14 A și are o lungime de 13,7 kilometri.

Recepția lucrărilor a fost finalizată astăzi de o comisie din care au făcut parte și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cei care au deschis traficul, de altfel și cei care au tăiat panglica, au fost doi conducători auto care au așteptat special în zonă pentru a fi primii care intră pe autostradă.

Investiția este o încununare a eforturilor depuse de Guvernul României pentru modernizarea infrastructurii și reprezintă o porțiune a viitoarei rețele de autostrăzi care va face legătura între regiunile țării.

”S-au recepționat primele două loturi din autostrada Tîrgu-Mureș – Câmpia Turzii și am dorit ca participanții la trafic să fie cei care inaugurează aceste două tronsoane. Descărcarea la intersecția cu DN 14 A, cel de la Iernut la Târnăveni este una provizorie, se lucrează la descărcarea definitivă și sperăm ca celelalte loturi de pe tronsonul Tîrgu-Mureș – Câmpia Turzii să se realizeze în anul următor, conform contractelor încheiate cu CNAIR.”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Autostrada Câmpia Turzii-Tîrgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri,  Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri și Lotul 4, Câmpia Turzii-Cheţani, cu o lungime de 15,6 kilometri.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), iar restul de 25%, de la bugetul de stat.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș

 

GALERIE FOTO