COMUNICAT DE PRESĂ

Colegiul Prefectural al Județului Mureș a aprobat astăzi, 17.12.2018, planul de măsuri pentru  asigurarea și menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică  cu ocazia sărbătorilor de iarnă pe raza județului Mureș.

S-a dispus intensificarea acţiunilor de control pe raza judeţului care să vizeze respectarea dispozițiilor legale privind focurile de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă și stabilirea măsurilor pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de incendii.

Rezultatele acțiunilor de control se vor comunica Instituției Prefectului Județul Mureș până în data de 7 ianuarie 2019.

De asemenea, până în data de 31 decembrie 2018, vor fi intensificate acțiunile de informare a populației județului Mureș pentru efectuarea examenului trichineloscopic al cărnii de porc provenite din gospodăriile proprii, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor.

De realizarea acestor acțiuni răspund Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Col. Sabin Motora”  Mureş, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureș, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş și Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, în funcție de competențele fiecărei instituții.

”Siguranța cetățenilor este întotdeauna pe primul loc și abordăm cu maximă seriozitate orice risc pentru sănătatea și securitatea locuitorilor din județul Mureș. În această perioadă, când unii comercianți pun pe piață produse care ar putea fi periculoase pentru sănătatea cetățenilor, este important ca toate forțele să se concentreze pe respectarea tuturor dispozițiilor legale astfel încât să nu ajungă pe piață produse neconforme. Este important și ca cetățenii să cunoască drepturile pe care le au, riscurile la care se expun și instituțiile la care pot apela în caz de evenimente nedorite, de aceea vom intensifica și acțiunile preventive și de informare,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Tot astăzi, în ultima ședință a Colegiului Prefectural din acest an, a fost analizată activitatea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Unitatea de Administrare Mureș a Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Mureş-Oltul Superior, a Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Mureş, a Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Mureş și a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș