COMUNICAT DE PRESĂ

Eroii Revoluției române au fost comemorați astăzi și la Tîrgu Mureș, printr-un ceremonial religios și militar dedicat celor care și-au dat viața în evenimentele din decembrie 1989.

Evenimentul a avut loc la Troița Eroilor Martiri din Piața Victoriei și s-a desfășurat în baza Legii nr. 198 din 07.11.2011, privind declararea zilei de 21 decembrie ca ”Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România”, fiind organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş și Garnizoana Tîrgu Mureş, în colaborare cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureş,  Consiliul Judeţean Mureş și asociațiile de revoluționari.

”21 de persoane din județul Mureș și-au pierdut viața, din care 6 în Municipiul Tîrgu Mureș, alte 21 de persoane au fost rănite și 73 de persoane au fost reținute. Cred că sacrificiul pe care l-au făcut eroii Revoluției trebuie apreciat de către cetățeni și de aceea am dorit ca, împreună cu instituțiile militare din județ și cu reprezentanții asociațiilor de revoluționari, să dedicăm un moment de aducere aminte celor care și-au dat viața pentru ca România să fie astăzi pe drumul cel bun”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș

 

GALERIE FOTO