COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului – Județul Mureș, a organizat astăzi ședința Colegiului Prefectural, a cărei ordine de zi a cuprins raportări ale Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureș, ale Garzii Naţionale de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Mureş și ale Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Au fost analizate  acțiunile de prevenire a pestei porcine africane la nivelul județului Mureș și stuația epidemiologică actuală la nivel național și județean, precum și situația privind focarele de trichineloză și scrapie la nivelul județului. Totodată, au fost analizate problemele de mediu și măsurile luate de Comisariatul Județean Mureș al Gărzii de Mediu.

”Am analizat câteva aspecte importante din județ, respectiv modul în care Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureș și Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Mureş au activat în cursul anului 2018. Fiind o situație care este analizată zilnic la nivel național, am dorit să avem și o informare privind evoluția gripei în județ și privind măsurile care au fost întreprinse de către Direcția de Sănătate Publică Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș,  în vederea prevenirii îmbolnăvirii populației și a copiilor, în special, ei fiind o categorie mai vulnerabilă. De asemenea, am adoptat câteva hotărâri care se referă la activitatea de control a Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureș și în domeniul mediului, și câteva măsuri referitoare la activitățile pe care DSP, IȘJ, conducerile școlilor și conducerea UAT-urilor trebuie să le organizeze în perioada următoare pentru prevenirea îmbolnăvirii populației,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș