COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului – Județul Mureș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, a organizat astăzi seminarul cu titlul ”Noutăți legislative în managementul funcției publice și al funcționarilor publici”.

La eveniment au participat aproximativ 130 de primari, secretari și responsabili cu resursele umane din județele Mureș și Harghita.

”Având în vedere modificările aduse legislației în domeniul gestionării funcției publice, am dorit ca, împreună cu reprezentanții ANFP, să avem o dezbatere la nivelul județului Mureș, la care au participat și o parte din primarii și secretarii din județul Harghita. Complexitatea gestionării funcției publice este deosebită și, în procesul acesta de profesionalizare a funcționarului public, un rol deosebit îi revine ANFP, care a venit astăzi la Tîrgu Mureș să fie mai aproape de funcționarii publici din teritoriu și să răspundă tuturor întrebărilor și problemelor cu care se confruntă aceștia în activitatea administrativă,” a declarat prefectul Mircea Dușa.

”ANFP are toată deschiderea de a veni aproape de administrația locală și nu numai. Încercăm, de la nivelul Agenției, să rezolvăm atât cât se poate, toate problemele de care instituțiile publice locale și funcționarii publici centrali sau locali se lovesc, și să venim în întâmpinarea a tot ce înseamnă probleme pe care dânșii le pot întâmpina. Provocările legislative și modificările sunt, și au fost și anul trecut destul de serioase, probabil vor fi și anul acesta, dar noi suntem, din punct de vedere tehnic, ca și suport, aproape de administrația publică și încercăm să ajutăm atât cât putem,” a declarat președintele ANFP, Felix Cozma.

Biroul de presă al Instituției Prefectului
Județul Mureș

 

GALERIE FOTO