Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare

În perioada 17-20.04.2018, în judeţul Mureș se desfăşoară un Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, aprobat în anul 2017 prin Hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în conformitate cu prevederile art. 24 din Legea nr. 45/1994 privind apărarea naţională a României cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 17 din Legea nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, republicată.
Exercițiul se desfășoară în scopul evaluării potențialului economic și uman disponibil la nivelul județului pentru asigurarea resurselor necesare în caz de urgențe civile și/sau susținerii efortului de apărare în situații care impun măsuri excepționale potrivit legii și este condus de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale în cooperare cu reprezentanți din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Economiei, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Astfel de exerciții se planifică în anul anterior desfășurării, nu au legătură cu situaţia geostrategică actuală şi respectă drepturile şi obligaţiile internaţionale ale României.
Relații suplimentare se pot obține prin Biroul de presă al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.