În localitatea Vînători, din judeţul Mureş, se desfăşoară acţiuni de înlăturare a efectelor inundaţiilor datorate ploilor abundente

Datorită  ploilor  torenţiale, semnalate pe teritoriul comunei Vînători  în data de 30 iunie şi 08 iulie 2018, s-a produs o viitură, care a dus la revărsarea pârâului Valea Cărbunarilor.

Au fost afectate 77 de gospodării şi 24 de locuinţe, 2 magazine mixte, 5 punţi pietonale,  16 fântâni,  s-au depus aluviuni şi a  fost afectată o porţiune de  1,5 km din DN 13 E60, circulaţia fiind restricționată pe un singur sens la momentul producerii inundaţiilor, 250 de consumatori  au rămas fără energie electrică şi a fost colmatat un pod.

Prin ordin de prefect, s-a constituit comisia pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice. De asemenea au fost convocaţi la faţa locului,  reprezentaţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea” Mureş, sprijiniţi de efective de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, lucrători din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu – Mureş, ai  Administraţiei  Bazinale de Ape Mureş, împreună cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş,  ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi   cetăţeni, au intervenit în sprijinul celor aflaţi la nevoie, pentru evacuarea apei din gospodării şi decolmatarea   podului care traversează DN 60 şi a întregii porţiuni a văii Cărbunarilor. În amonte şi în aval de pod se desfăşoară ample lucrări de decolmatare şi consolidare a malului.

Pentru coordonarea acestei acţiuni au fost prezenţi la faţa locului secretarul de stat al Ministerului Apărării  Naţionale, domnul Mircea DUŞA şi domnul subprefect al judeţului Mureş, NAGY Zsigmond.