Informare referitoare la cursul de instruire online lansat de către Comisia Europeană, intitulat: “În întâmpinarea cetățenilor Uniunii” – reguli UE pentru libera circulație

Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană (RPRO) a informat Ministerul Afacerilor Interne cu privire la cursul online lansat de către Comisia Europeană, denumit “În întâmpinarea cetățenilor Uniunii„– instruire online privind regulile UE pentru libera circulație, conform https://ec.europa.eu/justice/elearning/ro/index.htlm.

Potrivit precizărilor RPRO, instrumentul de mai sus este destinat în principal autorităților publice locale/județene, cu scopul de a deprinde o cunoaștere solidă a drepturilor, condițiilor și procedurilor legate de Directiva 2004/38/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind dreptul la libera circulație și ședere pe teritoriul statelor membre pentru cetățenii Uniunii și membrii familiei acestora .

În acest context, materialul mai sus menționat este structurat astfel:

  1. Testare cunoștințe;
  2. Nivel începător;
  3. Nivel avansat.

Cursul prezentat este ușor de utilizat și interactiv, prezintă drepturile și obligațiile asociate liberei circulații. De asemenea include studii de caz urmate de întrebări și răspunsuri multiple, precum și animații. Instrumentul de învățare electronică este disponibil în 23 de limbi, accesând link-ul https://ec.europa/justice/learning/ro/index.html.