Instituția Prefectului – Județul Mureș, partener la Ziua de Curațenie Națională

Instituția Prefectului – Județul Mureș este partenerul acțiunii „Ziua de curățenie națională”, acțiune organizată de Asociația Let’s Do It, România!, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Pentru a se asigura că acțiunea se desfășoare în condiții de maximă siguranță în contextul pandemiei COVID-19, echipa Let’s Do It, Romania! a discutat cu Ministerul Sănătății, astfel că voluntarii și organizatorii Zilei de Curățenie Națională trebuie să țină cont de următoarele măsuri:

o Pe toată durata acțiunii voluntarii vor purta măști de protecție, astfel încât să le acopere nasul și gura;

o Voluntarii trebuie să aibă soluții pentru dezinfectarea mâinilor;

o Fiecare participant trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1 m față de ceilalți participanți.

o Este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori.

o Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 100 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 3/1000 de locuitori, dar mai mare de 2/1000 de locuitori.

o Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 500 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 2/1000 de locuitori.

Este esențial ca cetățenii să fie educați în spiritul respectului pentru tot ce îi înconjoară, pentru ca ei să devină conștienți de faptul că nu sunt stăpânii naturii, ci parte a ei.