Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în județul Mureș

La inițiativa Instituției Prefectului – Județul Mureș a avut loc prima întâlnire a fermierilor din județ cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Adrian Oros.

Ziua de 21 februarie a început cu o vizită pe platforma Combinatului Chimic Azomureș, care deține 46% din cota de piață a României la producția de îngrășăminte. Reprezentanții Azomureș l-au informat de domnul ministru în legătură cu efectele negative ale Ordonanței 114/2019 asupra rezultatelor companiei din anul trecut.

Următorul punct al agendei a fost întâlnirea cu fermierii mureșeni și din țară, alături de directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, domnul Adrian Pintea și directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu”, domnul Vaida Bela. Fermierii mureșeni au apreciat discuțiile avute cu reprezentanții ministerului și informațiile primite pentru următorul exercițiu de finanțare europeană care va începe din 2021.

De asemenea, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a vizitat împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, fabrica de produse lactate Mirdatod din Reghin. „Fabrica este rezultatul unui proiect de 5 milioane de euro, bani europeni. Cred că este o investiție care trebuie evidențiată și care poate servi drept exemplu încurajator.” afirmă prefectul Mara Togănel.

Prefectul județului Mureș l-a însoțit pe ministrul Agriculturii la Reuniunea Anuală a Agricultorilor Mureșeni. A fost o ocazie bună pentru producătorii agricoli, comercianți, medici veterinari și alți actori din agricultura mureșeană să se întâlnească într-un cadru amical și să discute despre planurile lor din acest an.