O nouă avertizare cod portocaliu în județul Mureș

În data de 10 februarie, de la ora 15, a avut loc ședința prin videoconferință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmată de o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în urma avertizării de cod portocaliu, cu intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă pentru zona de nord-est a județului Mureș.

În cadrul ședinței, Ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, a îndemnat autoritățile să nu ezite în luarea măsurilor necesare pentru a proteja viața și siguranța cetățenilor din zonele vizate de avertizările meteo. De asemenea, i-a felicitat pe toți cei care au luat măsuri și au intervenit cu succes în situațiile de cod portocaliu și roșu din săptămâna 3-7 februarie 2020.

În județul Mureș au fost luate măsurile necesare pentru intervenția în situații de urgență, în special cazuri care presupun căderi de arbori pe drumuri publice, căi ferate sau linii de electricitate sau întreruperea alimentării cu energie electrică.

“Mă bucur că săptămâna trecută nu ne-am confruntat cu probleme grave generate de condițiile meteo în județul Mureș. Din această seară și până mâine la ora 20.00, vă solicit aceeași atenție sporită și capacitate de reacție rapidă. Am observat că la avertizarea precedentă de cod portocaliu, situațiile de urgență au fost gestionate cu succes, ceea ce îmi doresc și pentru perioada următoare” a afirmat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, 10 februarie, o avertizare de cod portocaliu – intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă. Sunt vizate mai multe zone ale țării, între care și nord-estul județului Mureș.

Potrivit sursei citate, Codul portocaliu va fi valabil de luni, 10 februarie, ora 18.00. până marți, 11 februarie, ora 20.00.