Prefectul Mara Togănel, întâlnire cu directorii școlilor din județ

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel:

„Siguranța copiilor la reîntoarcerea în școli trebuie să fie preocuparea principală a directorilor unităților de învățământ, în colaborare cu primăriile din județ și autoritățile județene. Condițiile igienico-sanitare, siguranța fizică, dar și prevenirea infectării cu virusul Covid-19 pot fi asigurate doar printr-un efort comun, seriozitate și atenție la problemele pe care le întâmpină fiecare comunitate locală în parte.

Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis astăzi la întâlnirea cu directorii școlilor din județ, în cadrul unei noi etape a procesului de pregătire a anului școlar, proces coordonat de Instituția Prefectului.

De asemenea, le-am mulțumit tuturor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în organizarea activității anului școlar precedent.

Fără îndoială, mai avem aspecte care necesită îmbunătățiri. Am primit propuneri de care mă voi ocupa personal să le punem în aplicare, un exemplu fiind eliberarea sălilor de sport unde funcționează centre de vaccinare. Cred că, după o analiză atentă, se poate opta pentru o relocare a centrelor astfel încât copiii să își poată derula activitățile sportive în interior pe timpul iernii. Totodată, am primit și solicitări care cad în sarcina directă a primarilor din județ. În aceste cazuri voi avea discuții punctuale și voi urmări găsirea unor soluții care să asigure condiții optime de învățare.”