Președintele României, prim-ministrul și ministrul sănătății, vizită în județul Mureș

Președintele României, Klaus Iohannis, alături de prim-ministrul României, Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au acceptat invitația lansată de Instituția Prefectului și au făcut o vizită de lucru la Unitatea de Suport Medical Covid-19 Târgu Mureș.

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, după vizita de lucru la Unitatea de Suport Medical Covid-19 Târgu Mureș:

“Bună ziua!

Suntem aici, în frumosul municipiu Târgu Mureș, la o unitate de suport medical realizată într-o sală polivalentă. Practic, este o secție externă a spitalului.

Am venit aici fiindcă doresc să subliniez două lucruri. În primul rând, faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea mai multor autorități – un exemplu foarte de colaborare și în plan, și cu autoritățile centrale. Această sală polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcțională în câteva zile.

De menționat – din păcate, aici, la Târgu Mureș, au fost relativ multe cazuri de COVID-19 și mi-a plăcut că au fost prevăzători și au instalat, toți cei implicați – Consiliul Județean, Prefectura, universitatea, Ministerul Sănătății, spitalul care va deservi unitatea – în timp util această extensie, pentru a fi pregătiți.

A doua chestiune – din păcate, epidemia este între noi. Avem și astăzi – probabil ați văzut datele – peste 300, 320 de cazuri noi, și vreau să atrag atenția asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgență. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat! Epidemia este între noi.

Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mișcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecții noi. Sunt reguli simple: trebuie să păstrăm distanța, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm.

Deci, încă o dată – 15 mai este doar un termen administrativ, când se termină starea de urgență, dar, din păcate, epidemia nu se arată a fi în retragere.

Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii! Și știu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgență.

Vă doresc tuturor multă sănătate!”

 

„Acest proiect este un semn de normalitate despre cum trebuie să funcționeze lucrurile în județul nostru. Mă bucur că Președintele României a apreciat colaborarea instituțiilor locale și faptul că ne-am pregătit din timp pentru o evoluție negativă a pandemiei în Mureș, ținând cont și de situația epidemiologică actuală a județului nostru.” a afirmat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.