Ședința Colegiului Prefectural, luna februarie

Marți, 25 februarie, a avut loc ședința Colegiului Prefectural al Județului Mureș. Ordinea de zi a cuprins prezentarea activității desfăşurate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş  în anul 2019, cu principalii indicatori privind evoluţia criminalităţii la nivelul judeţului Mureş, Informare privind starea generală economico-socială a judeţului Mureş în anul 2019 și prezentarea activității desfăşurate de Biroul Vamal de Interior Mureş în anul 2019.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel le-a mulțumit șefilor de instituții pentru prezentările făcute și activitatea derulată în anul 2019. În ceea ce privește creșterea numărului de furturi din locuințe (creștere cu 16,27% față de 2018), furturi din buzunare și genți (creștere cu 12,5%) și furturi de animale (creștere cu 10,53%), prefectul Mara Togănel a solicitat o atenție sporită pe aceste direcții și creșterea acțiunilor de conștientizare și prevenție în rândul mureșenilor.

De asemenea, au fost adoptate două hotărâri: prima dintre acestea face referire la aprobarea programului de activitate al Colegiului Prefectural al Judeţului Mureş pentru anul 2020, iar cea de-a doua la organizarea acţiunilor de control vizând siguranţa alimentară, respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în preajma zilei de 8 martie.