Tichete de masă pentru persoanele vârstnice din județul Mureș

Guvernul României a alocat o sumă de 40 milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă.

În județul Mureș un număr de 7000 de beneficiari beneficiari persoane vârstnice și 127 de beneficiari persoane sau familii fără adăpost vor beneficia de aceste tichete.

Beneficiarii vor intra în posesia sumelor lunare, de 180 lei pentru o persoană, având la dispoziție un card electronic pentru mese calde, așa cum este el numit.

Instituția Prefectului a receptionat cardurile transmise de Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca, până la finalul săptămânii viitoare, ele să ajungă la fiecare UAT din județ și de acolo, mai departe, la beneficiarii finali.

Potrivit OUG nr. 115/2020 modificată şi completată prin O.U.G. nr. 174/2020, destinatarii finali eligibili în cadrul acestui proiect sunt:

  1. persoanele care au împlinit vârsta de 75 ani şi beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de Pensii;
  2. persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate