Ziua Pompierilor 2021. “Colaborarea cu pompierii mureșeni este bazată pe corectitudine, seriozitate și respect reciproc”

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel: 

O comunitate are o serie de instituții și servicii publice pe care se bazează și datorită cărora funcționează în cele mai bune condiții, indiferent de vremurile pe care le traversează. Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș este una dintre aceste instituții de bază pentru județul nostru, un garant al salvării vieților omenești și al protejării bunurilor noastre publice, ori private.

Pentru al doilea an în funcția de prefect al județului Mureș am onoarea de a felicita echipa pompierilor mureșeni pentru întreaga activitate și eforturile susținute de perfecționare. Colaborarea corectă, seriozitatea și respectul pot defini relația de până acum a Instituției Prefectului – Județul Mureș cu echipa ISU Mureș.

Anul 2021 ne-a permis să fim mai concentrați pe o serie de evenimente și acțiuni care au evidențiat caracterul complex al activității ISU Mureș. Spre deosebire de anul 2020 când focusul nostru a reprezentat gestionarea pandemiei Covid-19, anul acesta am avut ocazia să fiu alături de pompierii mureșeni și la o serie de evenimente dedicate dezvoltării resurselor, prevenției sau pregătirii pentru situații dificile.

Am apreciat, de asemenea, răspunsul promt al pompierilor mureșeni în situațiile de criză, dar și capacitatea lor de a se antrena în mod constant pentru a îmbunătăți serviciile oferite mureșenilor. Una dintre situațiile de grea încercare pentru noi toți a fost evenimentul nefericit de la Combinatul Azomureș, unde pompierii și-au demonstrat, încă o dată, capacitatea de intervenție profesionistă.

Am văzut, cu toții, o serie de acțiuni ale pompierilor mureșeni care au acordat primul ajutor deși erau în afara orelor de program. Atât eu, cât și echipa instituției noastre lăudăm un astfel de comportament. Toate aceste intervenții sunt acte de curaj, care ne demonstrează, încă o dată, că e nevoie să ai o chemare, o vocație pentru a deveni salvator.

Dragi pompieri mureșeni, voi sunteți cei pe care ne bazăm în situații dificile, însă apreciem și eforturile de prevenție care duc la o scădere a numărului de situații de urgență la nivelul județului nostru. Pentru toate acestea, meritați recunoștința și respectul nostru, al tuturor.

Le mulțumesc tuturor salvatorilor mureșeni pentru lecțiile de curaj pe care le oferă comunității zi de zi. Totodată, le transmit gândul meu bun și îmi doresc să continuăm colaborarea eficientă de până acum, totul pentru binele locuitorilor județului Mureș.

La mulți ani pompierilor mureșeni!