Întâlnire pe tema serviciilor medicale, convocată de prefectul Mara Togănel

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel:
“Continuăm să lucrăm împreună cu spitalele, medicii de familie, CAS Mureș și DSP Mureș pentru a îmbunătăți serviciile de sănătate de care au parte mureșenii.
După prima discuție avută acum două săptămâni, astăzi am convocat o întâlnire de lucru cu toți factorii de decizie din domeniul sănătății la nivelul județului Mureș.
Identificăm gradual soluții pentru îmbunătățirea unor aspecte deficitare care țin de timpii de așteptare ai pacienților, colaborarea UPU-SMURD cu spitalele din județ, relaționarea între medicii de familie și medicii din spitale. Totul spre binele pacienților mureșeni.
În următoarea perioadă, medicii de familie se vor apleca mai atent către oportunitatea deschiderii unor centre de permanență, care să preia din presiunea resimțită în prezent de UPU-SMURD. Centrele din Zau de Câmpie și Band servesc drept exemple de bună practică, iar acest model poate fi multiplicat în județ.
Totodată, am stabilit și câteva aspecte referitoare la raportarea către DSP a paturilor disponibile în fiecare spital, care sunt dedicate cazurilor urgente.
Fără îndoială, nu vom reuși să rezolvăm peste noapte unele deficiențe care persistă de ani întregi, însă sunt convinsă că prin colaborare, o acțiune unitară și dialog vom faci pași importanți către servicii de sănătate mai performante.
Împreună, prin acțiunile noastre, continuăm să punem pe primul loc sănătatea mureșenilor.”