Ordin de Prefect: activități și mesaje antidrog la evenimentele din Mureș, în anul 2023

Ordinul prefectului județului Mureș, Mara Togănel, care are ca obiectiv principal susținerea campaniei antidrog în județul Mureș rămâne valabil și în anul 2023. Mai exact, potrivit Ordinului de prefect nr. 175 emis în luna iunie 2022, “autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Mureş vor lua măsuri pentru includerea în programul evenimentelor cu public numeros organizate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale (concerte, festivaluri, zile ale localităţilor, târguri, etc.) a unor activităţi specifice de informare şi conştientizare a riscurilor şi consecinţelor negative ale consumului de droguri.”

“Drogurile distrug vieți, iar în județul Mureș trebuie să facem front comun pentru a proteja viitorul tinerilor noștri. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesară implicarea fiecărei instituții în parte. După emiterea în premieră națională a ordinului în luna iunie a anului trecut, am văzut un sezon de vară în care toți organizatorii de bună credință au inclus în sărbători, festivaluri și concerte o componentă anti-drog. Am emis acest Ordin de Prefect prin care cerem organizatorilor de evenimente din județul Mureș includerea în program a unor acțiuni și campanii menite să atragă atenția asupra riscurilor și consecințelor negative ale consumului de droguri. Mulțumim tuturor partenerilor pentru implicare și pentru faptul că înțelegem, cu toții, că doar împreună, prin acțiuni ferme și unitare, putem lupta împotriva acestui fenomen îngrijorător.” a afirmat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Acolo unde este cazul, organizatorii evenimentelor se pot consulta cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Târgu Mureş, din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș