START Exercițiu internațional EU MODEX în județul Mureș

‼️ATENȚIE! ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU DE PREGĂTIRE! ‼️
În această dimineață, a fost dat startul exercițiului internațional EU MODEX la Târgu Mureș.

În perioada 30 mai – 03 iunie, municipiul Târgu Mureș va fi gazda unui exercițiu de mare amploare la nivel internațional, organizat de către EU MODEX, ca parte din mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

Scenariul principal al exercițiului se va baza pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic din municipiul Târgu Mureș. Scopul acestui exercițiu este de a testa răspunsul serviciilor de urgență și medicale în situații de stres extrem. La această simulare vor participa echipe naționale și internaționale specializate în gestionarea unor astfel de situații. Aproximativ 600 de persoane vor fi implicate în derularea exercițiului.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel:
“Mulțumim tuturor mureșenilor care au înțeles importanța acestui exercițiu pentru comunitatea noastră, tratând cu înțelegere perioada scurtă de disconfort cauzată de mesajele RO-ALERT și restricționarea circulației.
În această dimineață, am aprobat activarea 🔴Planului Roșu de Intervenție în urma simulării producerii unui incident major pe platforma unui operator economic din municipiul Târgu Mureș.
După intervenția echipajelor de urgență pentru extragerea victimelor din zona afectată și contaminată, au fost urmați pașii aferenți exercițiului, cei mai importanți fiind activarea Planului Alb în spitale și a Mecanismului European de Protecție Civilă.
Exercițiul va continua până vineri, 3 iunie, județul nostru fiind gazdă pentru echipe medicale din Italia, Germania și observatori din țările membre ale Uniunii Europene.
Vă rugăm să tratați cu înțelegere desfășurarea acestui exercițiu la Târgu Mureș, deoarece vom ieși cu toții mai pregătiți pentru o eventuală situație de urgență reală.
Împreună, echipa organizatorică și toți colegii din sistemul de urgență mureșean, suntem la datorie, în slujba mureșenilor!”