Ziua Imnului Național

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel: Ziua de azi, precum sunt și toate celelalte, este despre patria mea și a fiecăruia dintre noi.

Imnul Național, acest cântec solemn și dătător de curaj, acest simbol al identității și suveranității neamului românesc este cel mai puternic liant. Imnul nostru național răsună peste țări și mări, imnul ne face mândri și egali.
Trăim vremuri destul de complicate, adevărate teste pentru integritatea și securitate unor națiuni. Ne dorim cu toții să rămânem o țară indivizibilă, o Românie puternică și respectată, dar de multe ori uităm că noi, fiecare dintre noi, suntem România de zi cu zi și cuvântul de azi este fapta de mâine. Să judecăm, așadar, înțelept și decent, cu drag de patrie și neam, acționând ferm și unitar.
Cred că timpurile prezente necesită solidaritate, responsabilitate și încredere. Da, încredere unii în alții și respect. Am convingerea că putem fi uniți și demni în interiorul granițelor și, pas cu pas, vom reuși să vorbim despre patria noastră România mai mult de bine, decât cu reproș. Doar astfel, toți la un loc, dăm forță țării noastre.
Tot astăzi i-am felicitat pe studenții promoției ,,Încoronarea de la Alba-Iulia – 100”, viitori medici militari, pentru primirea celui dintâi grad de ofițer în Armata Română.
Să avem privirea în față și să dăm mână cu mână pentru mai binele nostru, al tuturor. Patria noastră are nevoie de fiecare dintre noi, haideți să o prețuim!