Informare referitoare la Catalogul Surselor de Finanțare pentru societăți comerciale, autorități publice locale organizații neguvernamentale și universități – luna octombrie 2022

Catalogul surselor de finanțare elaborat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru,  conține  programele de finanțare nerambursabilă active, finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul României, pentru luna octombrie 2022.

Catalogul surselor de finanțare conține cinci secțiuni, adresate societăților comerciale, autorităților publice, organizațiilor neguvernamentale si universităților.

Ediția din luna octombrie a Catalogului oferă noutăți privind finanțări pentru competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive, investitorii privați în retehnologizare, iar prin deschiderea mai multor apeluri din Planul Național de Redresare și Reziliență pot fi depuse diverse tipuri de proiecte de reabilitare termică dar și în domeniu sănătății:

  • S-a deschis a doua rundă de depuneri de proiecte în cadrul Componentei 5 a PNRR – Valul renovării. Până în data de 23 octombrie 2022, pot fi depuse proiecte de investiții în eficiența energetică în clădiri publice și rezidențiale.
  • Noi apeluri de proiecte lansate în cadrul Componentei 12 a PNRR – Sănătate, pentru ambulatorii, cabinete medicale de planificare familială, sprijinirea secțiilor pentru nou-născuți, dar și pentru tratarea infecțiilor nosocomiale.
  • S-a lansat apelul care sprijinăîmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive în corelare cu nevoile pieței muncii. Detalii regăsiți în secțiunea ONG, Societăților Comerciale și Universități.
  • MIPE a publicat pentru consultare, în 4.10.2022, în vederea deschiderii apelului,Ghidul specific privind digitalizarea IMM – urilor.

Sursa: http://www.adrcentru.ro/csf/pnrr-octombrie-2022/