Ciprian Dobre a depus jurământul în funcția de prefect al județului Mureș. Vasile Liviu Oprea este noul subprefect al județului.

Astăzi, 4 august, a avut loc ceremonia de învestire în funcția de prefect al județului Mureș a domnului Ciprian Dobre și în funcția de subprefect al județului Mureș a domnului Vasile Liviu Oprea. Ceremonia, care s-a desfășurat în sistem de videoconferință, a fost condusă de secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, doamna Aneta Matei.

În discursul său, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a afirmat că mureșenii vor avea în fruntea Instituției Prefectului un om responsabil, iar fostul prefect de Mureș, Mara Togănel a avut un mandat foarte bun.

“Am depus jurământul de credință în funcția de prefect cu gândul la dezvoltarea județului Mureș și la eficientizarea instituțiilor mureșene. Vreau să afirm că doamna Mara Togănel a avut un mandat foarte bun și a fost unul dintre cei mai pricepuți prefecți pe care i-a avut județul Mureș. Vreau să vă aduc aminte că Mara Togănel a gestionat cu determinare cei doi ani de pandemie, campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiaților, protestul fermierilor și multe alte situații de urgență.

Îi asigur pe mureșeni că vor avea la cârma acestei importante autorități un om responsabil, care va milita pentru un parteneriat continuu între stat și comunitatea locală. Voi iniția un dialog permanent cu autoritățile administrației publice locale, cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate, cu societatea civilă și cu mass media.” a afirmat prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre.

Numit de funcția de subprefect, Vasile Liviu Oprea afirmă că experiența din mandatele de prefect și subprefect îi va fi de folos în noua funcție.

“Sunt conștient de importanța misiunii pe care am primit-o prin încredințarea mandatului de subprefect. În calitate de funcționar public mi-am îndeplinit intotdeauna datoria cu respect față de lege și în slujba cetățenilor. Cu siguranță că experiența anterioară ca subprefect și prefect îmi va fi de folos în acest mandat. Transparența, respectarea legii și dialogul vor fi direcțiile principale ale mandatului meu. Doamne ajută!” a afirmat subprefectul județului Mureș, Vasile Liviu Oprea.

În prima zi de mandat, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, va avea întâlniri cu președintele Consiului Județean Mureș și primarul municipiului Târgu Mureș, dar și o ședință de lucru cu inspectorul școlar general adjunct al ISJ Mureș.

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș